Alla valparna sålda

Nu har alla valparna hittat nya hem (utom Hallon som ska stanna hos oss). Vi är så glada att vi hittat så kärleksfulla hem till alla valparna. Det värmer i hjärtat. I helgen flyttar både Mullbär och Hjortron.

Om du vill läsa om Hjortrons lite speciella resa, så kika under fliken Om valparna/Hjortron, så kan du läsa om hur en döv hund blev viral och fick ett enormt engagemang och slutligen nya ägare som kan både teckenspråk och hundrasen Aussi.

Hjortron och Mullbär äter frukost i februari 2024.
Tre syskon i hallen vill ha godis för de har lärt sig att sitta på kommando. Hjortron, Mullbär och Hallon.

Två har flyttat hemifrån, tre killar kvar

Nu har två av valparna flyttat hemifrån till nya hem. Vi önskar dem varmt lycka till och att vi håller kontakten <3.

Det är svårt att hinna blogga när det är fullt upp med kelsjuka valpar som yr omrking. De gillar snön och är ofta ute i trädgården, somliga är nästan rumsrena, med betoningen på nästan 🙂

Alla är nu chipmärkta och har fått vaccin av veterinären. Här kommer några bilder på de tre killarna som är kvar till föräljning..

Blåbär på trappan
Blåbär på trappan
valp i snöig trädgård
Mullbär i trädgården
Hundvalp på en träningsväska.
Hjortron vill gärna följa med till träningen.

Riktig mat

Nu har valparna fått smaka riktig mat för första gången. Det blev uppblött valpfoder. Mysigt att se hur de upptäckte att man kan äta på annat sätt än att dia, vilket de för övrigt fortfarande gör, men vid tre veckors ålder var det lämpligt med lite mera mat 🙂

Sex valpar står runt en rund matskål och äter.

Dagliga framsteg!

Det händer nya saker varje dag med valparna; igår började de resa sig försiktigt, för att i nästa sekund ramla omkull.

Idag kan de resa sig och ta några staplande steg, och några har försiktigt öppnat ögonen och kisat mot det flödande grå novemberljuset en kort stund.

Fem killar och en tik

Valparna från vänster: Björnbär Svart, Mulberry Star, Blåbär Paj, Hallon Brownie, Bruno Körsbär och Hjortron Rey.

Valparna har alla möjliga färger; två svarta, en blue merle, två röd-bruna och en red merle. Tiken, Hallon, är den stora bruna, och har lite kortare svans, precis som brorsan Hjortron. Övriga har lång svans.

Ännu har de inte öppnat ögonen, så det är för tidigt att gissa om ögonfärgen.

Vägning

Valparnas första dagar har präglat av mys nära Smulan. Vi väger dem varje kväll och alla går upp i vikt som de ska.

Datanörd som jag är har jag knåpat ihop en Spring-boot-applikation med ett enkelt GUI så alla mätvärden kan knappas in på telefonen och direkt lagras i en databas.

Visualisering görs i verktyget grafana.

Valparna har kommit!

I natt föddes sex valpar! Smulan har nu stort fokus på att småttingarna ska få dia och hållas rena. En valp är blue merle, en red merle, två rödbruna och två svarta. När vi får låna dem av Smulan ska vi försöka könsbestämma dem. En svart är hanne i alla fall.